Hjertecenter

Når du er her, sætter det dig istand til at se ud over dine 5 sansers begrænsninger.

Her handler det om finere mellem menneskeskellige følelser. Frigørelse af frygtsom og tvivlede energi i dette center gør at du bliver kold og utilnærmelig. Du analyserer og sammenligner og vurderer andre, som du analyserer teori og tanker, du værdsætter kun dem som er nyttige for dig. Negativ energi i dette center kan også gøre dig overfølsom i forhold og det betyder du stivner i gammel sorg og i bitterhed. Du kan udvikle smerter og spændinger i hjerteregionen og i ryggen. Når energien frigives med kærlighed og med tillid udstråler du varme og medfølelse, du føler dig forbundet til andre mennesker og alt i livet. Du er åben og imødekommende og du holder af andre og føler deres smerte og glæde.

At meditere på åben dit hjerte, vil give dig ro og balance igen.

Hjertemeditation:

Sæt dig godt til rette i en stol med ret ryg. Luk øjnene, tag en dyb vejrtrækning, for at være tilstede her og nu. Mærk stolens ryglæn, mærk sædet under dine lår, mærk gulvet under dine fødder. Fokuser på din vejrtrækning, træk vejret ned i maven et par gange. Ret opmærksomheden mod din brystkasse. Forestil dig, at der i din brystkasse er en flamme, den brænder stille og roligt, men fast og sikkert. Flammen udstråler ro og balance. Mærk roen, mærk balancen.

Mærk hvordan roen og balancen bliver en del af dig og flyder sammen med din energi. Sid nu stille og mærk hvordan flammen i dit bryst bliver stærkere og stærkere. Du mærker centreringen fra flammen i dit bryst. Du mærker ingen flyvsk energi eller tanker, du er rolig i dit indre. Du mærker balance og centrering.

At meditere på åben dit hjerte, vil give dig balance i dette center igen